Ongedierte

Heeft u last van ongedierte? Heel vervelend! U kunt verschillende dingen doen.

Heeft u ongedierte in huis en bent u lid van het Servicefonds? Doe dan meteen een melding via Mijn Wonion. Ziet u ongedierte buitenshuis en/of bent u geen lid van het Servicefonds? Dan kunt u het volgende doen:

Bijen

Een bijennest kunt u het best laten weghalen door een imker. Zoek er een in de telefoongids of kijk op internet.


Wespen

Wespen kunt u zelf aanpakken met een bestrijdingsmiddel. Ook kunt u een gespecialiseerd bedrijf vragen dit voor u te doen. U vindt wespenbestrijders in het telefoonboek en op internet.


Muizen en ratten

Overlast door muizen en ratten, binnens- én buitenshuis, moet u melden bij het landelijk kennis- en adviescentrum op het gebied van dierplaagbeheersing en milieubescherming (KAD). Dit gaat niet meer via het meldingenpunt van de gemeente. U kunt digitaal een melding doen of bellen met het KAD via (0317) 41 96 60. Om vast te stellen om welke diersoort het gaat, kunt u door het KAD gratis insecten, uitwerpselen en schadebeelden laten onderzoeken. Medewerkers kunnen u dan de juiste informatie toesturen.


Steenmarters

Dit is een beschermde diersoort. U kunt zelf zoveel mogelijk 'gaten' in uw woning dichten. Ook zijn er middelen in de handel die steenmarters verdrijven. Deze zijn te verkrijgen bij een erkende ongediertebestrijder.

Let op: de gemeente bestrijdt alleen ongedierte in de openbare ruimte, dus niet in of om uw woning.