Stankoverlast

Stankoverlast kan meerdere oorzaken hebben. Industrie, landbouw en verkeer zijn veel genoemde boosdoeners maar ook 'de buren' spelen zeer regelmatig een rol. 

Stankoverlast in of rond een woning kan incidenteel of structureel zijn. In het eerste geval gaat het bijvoorbeeld om een verstopte afvoer of een vuilcontainer die in de volle zon openstaat. Het is sowieso verstandig kliko's regelmatig schoon te maken. Langdurige stankoverlast heeft vaak te maken met iemands levensstijl. Een huisdier uitlaten in de tuin bijvoorbeeld. Dit is niet aan te bevelen. Doet iemand dat wel, vraag hem of haar dan ontlasting meteen op te ruimen en niet te laten liggen.

Heeft u last van stank in uw woonomgeving, kaart dit dan vriendelijk aan bij de veroorzaker(s). Komt u er samen niet uit, neem dan contact met ons op. Mogelijk kan een organisatie met bevoegdheden op dit gebied u dan helpen. 

Tips om stankoverlast aan te kaarten

  • Blijf bij de feiten
  • Vraag anderen of zij dezelfde overlast ervaren. U staat dan steviger
  • Blijf met elkaar in gesprek

Stankoverlast hennepkwekerij

Hennepkwekerijen veroorzaken de laatste jaren ook regelmatig (een typische) stankoverlast. Lees verder als u meer wilt weten. 


Meer informatie of melding maken? 

Ga naar Mijn Wonion en geef uw vraag of melding aan ons door.