Overlast of zorg door gedrag

Soms is er sprake van overlast door extreem gedrag, zoals bijvoorbeeld heftige ruzies, bedreigingen of criminaliteit. Daarbij kunnen drugs, alcohol en psychiatrische problemen een rol spelen. In andere gevallen maakt u zich zorgen over iemand die verward gedrag vertoont, een buurvrouw waar de gordijnen gesloten blijven of een kennis die in een sociaal isolement is beland.

In dit soort gevallen schakelt Wonion voor een beter inzicht in de situatie ook andere instanties in. Ook kunnen we hen vragen om op te treden.

Overlast door extreem gedrag

Als u last heeft van extreme situaties in uw woonomgeving, adviseren wij u altijd dit bij ons te melden en meteen de politie te bellen via 0900 - 88 44. Wij gebruiken uw melding om uw overlast waar mogelijk te verminderen of te voorkomen. Een laatste middel kan een uitzettingsprocedure zijn. 


Maakt u zich zorgen?

Maakt u zich zorgen over een persoon in uw omgeving die verward gedrag vertoont? Het kan bijvoorbeeld gaan om een dementerende buurvrouw, een kennis waar de gordijnen gesloten blijven, of iemand die in een sociaal isolement terecht is gekomen. Meld dit dan bij Wonion en bij het Advies- en Meldpunt verward gedrag via (088) 933 55 00. Het meldpunt is dagelijks bereikbaar van 8:30 uur tot 23:00 uur.


Melding maken van extreem of zorgwekkend gedrag?

Ga naar Mijn Wonion en geef uw vraag of melding aan ons door.