Overlast

U wilt gewoon prettig wonen. Maar wat als u last van de buren heeft? Wat u heel vervelend vindt, is voor de buren misschien juist heel gewoon. Of u doet zelf iets waar u geen erg in heeft, maar wat uw buren een doorn in het oog is.

Probeer, wanneer u overlast ervaart, altijd eerst om gezamenlijk een oplossing te vinden. Gewoon door de degene(n) die in uw ogen hinder veroorzaakt vriendelijk aan te spreken. Komt u er samen niet uit, neem dan contact op met buurtbemiddeling. Goed getrainde vrijwilligers bemiddelen bij (beginnende) huis-, tuin- en keukenconflicten en ergernissen. Zij spelen niet voor rechter en vellen ook geen oordeel, maar helpen u en uw buren om samen een werkbare oplossing te vinden. Meer weten over buurtbemiddeling? Klik dan op de knop onderaan deze pagina.

Wijkconsulent

Is de overlast groter of ingewikkelder en verwacht u dat er meer nodig is dan alleen bemiddeling? Neem dan contact op met de wijkconsulent. U kunt op Mijn Wonion het formulier 'overlast melden' invullen waarna de wijkconsulent contact met u opneemt.

Vormen van overlast

Schade

Heeft u schade? Dat is erg vervelend. Er is veel informatie nodig om schade zo goed mogelijk af  te handelen. Daar komt veel bij kijken. Dit formulier helpt u daar bij. Vul het zo goed mogelijk in.

Heeft u hulp hierbij nodig? Neem dan gerust contact op met Wonion. Wij helpen u graag!