Hennepteelt

Wonion pakt huurders die thuis hennep telen hard aan. Een hennepkwekerij in een woning is een reden om de huurovereenkomst per direct te ontbinden en de woning te ontruimen. 

Maak melding!

Weet u waar zich een hennepkwekerij bevindt, dan vragen wij u dit altijd bij Wonion te melden via MijnWonion. En neem ook contact op met de politie via 0900 - 88 44. Het telen van hennep is namelijk een criminele activiteit.


Aansprakelijk

Een hennepkwekerij geeft een groot risico op brand- en waterschade. Die kans is zelfs zo groot dat enkele brandverzekeraars weigeren schade te vergoeden als deze het gevolg is van hennepteelt. Ook wanneer er sprake is van een huurwoning en de verhuurder niet wist dat er een hennepkwekerij in de woning aanwezig was! Wonion stelt in alle gevallen de huurder aansprakelijk. 


Risico's

Omwonenden van een hennepkwekerij lopen risico op brand, ontploffing, waterschade, stank en beschadiging. Ook trekt de aanwezigheid van een hennepkwekerij criminele personen aan. Dit kan het imago van de buurt beschadigen en verloedering in de hand werken.