Huurvoorwaarden

Als bewoner wilt u zich thuisvoelen in uw huis, straat en wijk. Dit doet u onder meer door uw woning naar uw eigen wens in te richten, maar ook door samen met uw buren de kwaliteit van uw leefomgeving te bewaken. De Algemene huurvoorwaarden van Wonion helpen u daarbij.

Als u een woning van Wonion huurt, sluit u een huurovereenkomst. Door de overeenkomst te ondertekenen, gaat u akkoord met onze algemene huurvoorwaarden. In uw huurovereenkomst en de algemene huurvoorwaarden staan alle afspraken die gelden voor het gebruik van uw woning. Deze huurovereenkomst is altijd persoonlijk. U kunt uw woning dus niet overdragen aan iemand anders.

Aanvullende huurvoorwaarden

Daarnaast zijn er voor sommige complexen, straten of wijken aanvullende huurvoorwaarden opgesteld. Huurt u bij Wonion en zijn er voor uw woning aanvullende huurvoorwaarden van toepassing? Deze aanvullende huurvoorwaarden vindt u onderaan deze pagina. Lees deze zorgvuldig door. 

Garages

Huurt u een garage bij Wonion? Dan gelden hiervoor ook Aanvullende huurvoorwaarden. Deze vindt u ook onderaan deze pagina.

Woonhandleiding

Voor sommige nieuwbouwwoningen is bij de oplevering een woonhandleiding gemaakt. Hierin vindt u adviezen en tips voor het inrichten van uw woning en voor het onderhoud binnen- en buitenshuis. Ook geeft de handleiding nuttige informatie over apparaten die zijn geïnstalleerd, zoals uw verwarming en uw ventilatiesysteem. Deze woonhandleiding heeft u thuisgestuurd gekregen. Bent u niet in het bezit van uw woonhandleiding? Meld dit dan via MijnWonion. Laat u ook uw mailadres achter? Dan ontvangt u de woonhandleiding digitaal.