Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Klussen in mijn woning

Wonion vindt het belangrijk dat u zich prettig voelt in uw eigen woning. Veel mensen denken dat je in een huurhuis niets naar eigen wens mag veranderen. Deze regel is bij Wonion gelukkig verleden tijd! Wel is het verstandig om contact met ons op te nemen. Wilt u uw woning aanpassen? Log dan in op MijnWonion en vul het formulier 'Zelf klussen en verbouwen' in.

Veranderen van de woning
Bij Wonion kunt u ervoor kiezen om zelf te klussen in de woning, maar u kunt werkzaamheden ook door Wonion laten uitvoeren. Wonion voert de werkzaamheden uit tegen betaling. U kunt hierbij denken aan een interne verbouwing, extra radiator, uitbreiding van de elektrische installatie, dakramen en/of het isoleren van de woning. Deze veranderingen zijn afhankelijk van de mogelijkheden in uw woning.

Nieuwe keuken of nieuw sanitair
Wilt u zelf het moment kiezen om uw keuken, toilet en/of badkamer te vervangen? Ook dat is mogelijk. Bij vervanging van bijvoorbeeld een keuken wordt eerst gekeken of er sprake is van vervroegde vervanging. Dit is het geval als de keuken nog geen 20 jaar oud is; u betaalt dan de kosten voor de vervroegde vervanging van de keuken. Is de keuken inmiddels 20 jaar of ouder, dan nemen wij de kosten voor de basisinrichting van de nieuwe keuken voor onze rekening. Is uw badkamer en/of toilet 30 jaar of ouder, dan komt u in aanmerking van renovatie hiervan. Voor het sanitair (badkamer en toilet) geldt een vervangingstermijn van 30 jaar. U kunt hiervoor contact opnemen met Wilma Keizer via w.keizer@wonion.nl.

Aangepaste woonvoorziening
Met relatief kleine aanpassingen blijft uw huis geschikt om in te wonen als u vanwege uw leeftijd wat minder mobiel bent of andere belemmeringen ervaart. Meer informatie over aangepaste woonvoorzieningen kunt u hier lezen.

<<terug