Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Energie besparen

De energiekosten vormen een groot deel van onze totale woonlasten. Daarom gaat Wonion bewust om met energie. Dit doen we onder andere door te investeren in energiezuinige woningen en in groene energie. Benieuwd hoe energiezuinig uw huis is? Of wilt u tips om energie te besparen? Lees dan verder.

Hoe energiezuinig is uw huis?
Hoe energiezuinig een huis is, wordt aangeduid met een energielabel. Het energielabel geeft met de letters A tot en met G en de bijbehorende kleuren donkergroen tot en met rood, aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een woning met energielabel A (donkergroen) is zeer energiezuinig en een woning met energielabel G (rood) is geheel niet zuinig. Dan kan er veel aan de woning verbeterd worden: van de isolatie van dak, vloeren, ramen, muren tot een energiezuinige verwarmingsinstallatie. Dat is belangrijke informatie, want een energiezuinige woning zorgt voor een lagere energierekening en meer wooncomfort.

Wilt u weten welk energielabel uw woning heeft? Kijk dan op de pagina 'Woningbezit'. Hier kunt u uw woning opzoeken en zien welk energielabel uw woning heeft. Wilt u meer weten over het energielabel in het algemeen? Kijk voor meer informatie op www.energielabel.nl of www.milieucentraal.nl.

Eigen elektriciteit opwekken met zonnepanelen op uw woning!
Wilt u uw eigen elektriciteit opwekken en vele euro's besparen? Dat kan met zonnepanelen van Wonion op uw dak. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Op de pagina zonnepanelen op uw woning leest u er meer over.

Energie besparen met de Wattcher, gratis te leen bij Wonion
Besparen op uw elektriciteitsverbruik kan u vele euro’s per jaar schelen. Maar welk apparaat bij u in huis verbruikt (onnodig) veel elektriciteit? Een eenvoudig apparaatje, de Wattcher, laat het u zien. U krijgt inzicht in uw stroomverbruik. Apparaten die veel stroom gebruiken kunt u vervolgens minder gebruiken of vervangen. Hiermee kunt u zo’n 10 tot 20 procent besparen. Het elektriciteitsverbruik per huishouden is gemiddeld 3.500 kWh per jaar. Een besparing van 15% levert u al snel zo’n 120 euro per jaar op. Huurt u een woning bij Wonion en wilt u weten wat de energievreters bij u in huis zijn? Leen dan drie maanden gratis een Wattcher. Wilt u meer weten over het gebruik van de Wattcher of zoekt u tips om energie te besparen? Kijk dan op de pagina Bespaartips.

Spaar het milieu met groene stroom
Wonion gaat bewust om met energie en wil ook haar huurders de mogelijkheid bieden dit te doen. Daarom kunt u als huurder van Wonion op een betaalbare manier groene stroom inkopen. Wilt u meer weten over het inkopen van groene stroom? Op de pagina Groene stroom leest u dat en meer over het inkopen van energie.

Hebt u een suggestie of idee? Draag het aan!
Wonion neemt veel maatregelen om al haar woningen de komende jaren energiezuinig te maken. Hebt u zelf suggesties of ideeën om uw woning of de woningen in uw buurt energiezuiniger te maken? Geef dit dan (eventueel samen met uw buren) aan ons door. Wij gaan vervolgens met u in gesprek over de mogelijkheden. U kunt hiervoor via e-mail contact opnemen met Ingrid Pierik, of telefonisch via  (0315) 69 60 79.